За контролно-пропускателен пункт на кръговото край Поморие, съобщава репортер на GlasNews.bg.КПП

...
За контролно-пропускателен пункт на кръговото край Поморие, съобщава репортер на GlasNews.bg.КПП
Коментари Харесай

Адска тапа край Поморие! Проверяват наред, търсят избягалия от катастрофата СНИМКИ

За контролно-пропускателен пункт на кръговото край Поморие, оповестява кореспондент на GlasNews.bg.

контролно-пропусквателен пункт със специфичен режим на прекосяване и надзор на пасажери, транспортни средства и товари има на кръговото край Поморие, в посока от Бургас към Варна.

Наш кореспондент съобщи, че се ревизират всички коли, а камионите се отбиват и също се ревизират обширно.

Образувало се е огромно запушване в сектора. На екипа ни отне около час, с цел да мине през натоварената зона.

Това се дължи на тежката злополука в Бургас, при която рейс премаза патрулка и починаха двама полицейски чиновници. " Автобусът, приближаващ от посока Созопол, е блъснал нашия атомобил. Вследствие на удара за жалост са починали двама чиновници. Единият е пълководец на поделение от първо районно на 43 години с 18 години стаж, вторият чиновник е патрул в 1РПУ със 7 години стаж ", това споделиха от полицията в града.

" В рейса са се превозвали общо 47 на брой мигранти пот Сирия. Задържано е едно лице, което не е от групата мигранти, за което имаме данни, че е взел участие в транспорта. Издирва се още едно лице, което не е от тази група, само че също е взел участие във въпросния транспорт и е бил в рейса ", заяви на брифинг шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Въпросните две лица са сирийски жители със статут на филантропични бежанци.

По казуса коментар по тематиката направи и окръжният прокурор Георги Чинев:

" Първо желая да изкажа откровени съболезнования към околните и фамилията на починалите полицейски чиновници. Това, което прокуратурата е направила все още е следното – основани са два екипа – един от следователи, на които е предоставени осъществяването на следствието. Това е стимулирано с високия публичен интерес. Създаден е и екип от наблюдаващи прокурори, които наблюдават обективната истина да бъде разкрита ", сподели той.

" Ангажиран е целият запас на регионалната прокуратура ", добави още той.

" Причина за тежкия случай в Бургас, при който рейс с незаконни сирийци опустоши патрулка и умъртви двама служители на реда, е недокрай точно осъществяване на функционалностите на " Гранична полиция ". Тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница. Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си ", съобщи служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Имам огромни искания към " Гранична полиция " и ще взема ограничения ", закани се Демерджиев, който изиска оставката на Моллов.

Вижте фотоси от този миг: 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР